Имате стар автомобил|При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около… Ние ще купим Вашата стара кола|Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване. ДА! Ще купим Вашата стара кола|Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

Имате стар автомобил

При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около…

Ние ще купим Вашата стара кола

Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване.

ДА! Ще купим Вашата стара кола

Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

zakmetal-phone
Изкупуване на бусове и коли за скрап, имаме собствен транспорт за София и околностите. Плащане и на място. Свържи се с нас, моб.т.: 0877 595 300

Оползотворяване на цели автомобилни гуми

Старите автомобили, излезли от употреба съдържат редица ценни суровини, които могат да бъдат използвани многократно. Предвид множеството процеси, които се извършват по технологията за преработка и оползотворяване на автомобилни гуми също има какво да се вземе под внимание.

 

Дори старите не рециклирани автомобилни гуми намират широко приложение в строителството. За изграждане на пътища и магистрали, за създаване на изкуствени рифове и предпазване на естествената брегова ивица от ерозия.

Вторият метод, при които гумите не биват претопявани и не се налага тяхното изгаряне е далеч по-екологичен и рационален. В него се изисква, единствено надробяване на автомобилната гума на по-малки частици.

Други моменти, в които гумите от стари коли за скрап се употребяват са в производство на енергия, чрез изгаряне. Най-често цели гуми се изгарят в предприятия на циментовата промишленост.

Целите гуми са и с по-ниска пожаро опасност. Често за най-удачен вариант на автомобилните гуми е нарязването им на по-малки парчета с квадратна форма и различни размери. Те могат да бъдат съхранявани на открити места на купчини. Използването на нарязани гуми има известни предимства. Сред тях са области като добивната металургия , минерална инженерство, обработка на минерали, известен също като минерална превръзка. Този процес на обогатяване е свързан с разделяне на търговски ценни минерали от техните руди.

Днес целият процес по рециклирането на частите на автомобила се нарича скрап.