Имате стар автомобил|При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около… Ние ще купим Вашата стара кола|Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване. ДА! Ще купим Вашата стара кола|Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

Имате стар автомобил

При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около…

Ние ще купим Вашата стара кола

Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване.

ДА! Ще купим Вашата стара кола

Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

zakmetal-phone
Изкупуване на бусове и коли за скрап, имаме собствен транспорт за София и околностите. Плащане и на място. Свържи се с нас, моб.т.: 0877 595 300

5 неща около рециклиране на акумулаторни батерии

Рециклирането на батериите е дейност, която има за цел да намали броя на батериите, които се изхвърлят, заедно с битовите отпадъци. Батериите съдържат редица тежки метали и токсични химикали. Това повдига въпроса над рисковете от замърсяване на почвата и замърсяването на водите.

 

  1. Рециклирането на батериите от различен тип - повечето батерии могат да бъдат рециклирани. Това обаче е дълъг процес, които е свързан с множество преработки. Всяка батерия, включително акумулатрните съдържа множество частици, химичен състав и течности, които са опасни за околната среда. Така например в състава на по автомобилни батерии и почти 90%, от които се рециклират има оловно-кисели състави. Други видове, като алкален и акумулаторен, какъвто е никел-кадмиеви, никел метал хидрид, литиево-йонни и никел-цинк, също могат да бъдат рециклирани.
  2. Оловни батерии – те включват в състава си от автомобилни акумулатори, до батерии за голф количка, UPS батерии, индустриални батерии, мотоциклетни акумулатори, батерии и други. Процесът по тяхното рециклиране и шлайфане, неутрализира киселината и разделя полимерите от резултата. Възстановените материали се използват в различни приложения, включително нови батерии.
  3. Не всички пунктове предлагат изкупуване на акумулатори и батерии, но в повечето от тя се насърчава рециклирането на стари батерии и се вземат мерки по обезвреждане с битови отпадъци. Така например в Съединените щати, около 99% от оловото от използвани батерии е рекултивирано за рециклиране.
  4. На някои места дори се прави замяна на стари батерии за нови акумулаторни батерии за коли. Така се сваля известна сума от цената на новият акумулатор и потребителят печели от по-ниската цена.
  5. Сребърни оксидни батерии - използват се най-често в часовници, играчки медицински устройства, мобилни устройства и други технологии. В състава си те включват сребърно оксидни батерии с малко количество живак. В повечето юрисдикции съществува законодателство за регулиране на подходящото третиране и обезвреждане на сребърно оксидни батерии, за да се намали изхвърлянето на живак в околната среда. Сребърни оксидни батерии се рециклират, с цел възстановяване на живака и последващата му употреба.
  6. Скрапът на батерии днес е един от бързо развиващите се бизнеси. Когато оловните цените вървят нагоре, акумулаторният скрап се превръща в една тенденция, както за бъдещето на природата, така и за собствениците на стари автомобили.