Имате стар автомобил|При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около… Ние ще купим Вашата стара кола|Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване. ДА! Ще купим Вашата стара кола|Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

Имате стар автомобил

При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около…

Ние ще купим Вашата стара кола

Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване.

ДА! Ще купим Вашата стара кола

Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

zakmetal-phone
Изкупуване на бусове и коли за скрап, имаме собствен транспорт за София и околностите. Плащане и на място. Свържи се с нас, моб.т.: 0877 595 300

Рециклиране на литиевойонни батерии за автомобили

Превозните средства известни като електромобили предполагат многостранен подход и многообразие в технологии. В този ред на мисли се появява и понятието рециклиране. Сега Nissan представя и своя план за връщане на батериите към втори живот в индустрията или втори живот на батериите за електроенергия.

Този план включва финализиране живота на един конвенционален автомобил, който след злополука, или щета или в резултат на старост, преминава към следващи действия и основните му компоненти биват претопявани на скрап.

 

Любопитното в случая на световно популярната марка е и факта, че батериите на Nissan държат значително твърде ценна, а това обяснява и до голяма степен подбудата към търсене на нови алтернативи за тяхното рециклиране.

Наред с връщането им към нов живот тази тактика има за цел и да позволи на излишната енергия от възобновяеми източници, вятърна и слънчева енергия, да бъдат съхранявани и в пиковите часове, да намаляват необходимостта от поддържане във фаза готовност на конвенционалните централи.

Изцяло заредената батерия не трябва да притежава достатъчно енергия за захранване на дом г за дом и в продължение на 3 дни. В потенциалът на подобна технология се планува да се включи заряд електрическа енергия, която да се обновява от слънчеви лъчи. В моментите, когато липсва слънчевата светлина и слънцето не грее, тя да дава възможност за използване на енергия от вятъра.

Съвременните продукти и технологии предлагат все по-иновативни решения, които да са едновременно полезни на човечеството и да пазят околната среда, като напълно намалят риска от изчерпване на природните ресурси или замърсяването на природата.

Nissan създават нов продукт, който да работи толкова дълго, колкото всеки обикновен автомобил, а в същото време, когато излезе от употреба да е достатъчно практично решението да бъде рециклиран, както всеки един автомобил за скрап.

Сред предложенията на известните производители на автомобили, какъвто е Nissan в мащабна демонстрация на производството по възобновяема енергия и акумулаторна батерия, бранда залага и на изложенията в световната централата. Един съвместен проект, който да работи на слънчеви панели и да даде втори живот на литиево-йонни батерии. Преди това обаче е бил част от самия електромобили Nissan LEAF.

Зареждане на батериите отделно от електромобила, се извършва с енергия получена от възобновяеми източници. Най-модерните открития на  науката и производителите на автомобили представят как, чрез генериране на слънчеви клетки, фотоволтаични панели, могат да бъдат дадени втори шанс на батериите, да се създаде нужното удобство за човешкия лукс и да се пестят природните средства.