Имате стар автомобил|При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около… Ние ще купим Вашата стара кола|Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване. ДА! Ще купим Вашата стара кола|Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

Имате стар автомобил

При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около…

Ние ще купим Вашата стара кола

Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване.

ДА! Ще купим Вашата стара кола

Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

zakmetal-phone
Изкупуване на бусове и коли за скрап, имаме собствен транспорт за София и околностите. Плащане и на място. Свържи се с нас, моб.т.: 0877 595 300

Рециклиране на батерии, акумулатори, мобилни телефони и зарядни устройства

Рециклирането на батериите и подмяната на акумулатори, както и различните елементи в тях налагат серия от мерки по обезвреждането и преработката им. За препрограмиране или при нужда от подмяна на контролера нещата придобиват и друга форма. Така например успехът невинаги е гарантиран, а самият контролер, който се намира в батерията. Ако той бъде увреден не позволява подмяна на елементите в самия акумулатор. Има различни методи за работа на контролера и приложението му за нови акумулатори, а това от своя страна може да доведе до по-голяма успеваемост. Подобна услугата се прави след тестване на батерията на компютъра и само в случай, че тя функционира.

 

За да бъде съхранен живота на батерията за по-дълго, някои експерти по поддръжка на лаптопи и телефони съветват да се спазват характерни правила, както и препоръчват някои нестандартни методи:

Не оставайте телефона в зарядно и за цяла нощ. Добре е мобилният телефон да бъде пуснат в зарядно устройство малко, преди да падне напълно батерията му. По този начин живота на батерията се запазва по-дълго, при това не е необходимо да се изчерпва на 100%.

Желателно условие е да се ползва само стандартното зарядно предназначено за конкретната батерия. Има не един и два случая, в които батерията на телефона се съсипва, а живота й е изхабен за по-малко време, поради неизползвано оригинално зарядно, а такова за друг телефон.

Същото условие за оригинално зарядно устройство важи и за в автомобила. Колата е едно от местата, където прекарваме много от времето, а за да се зареди качествено телефона, то той трябва да е захранен с добро зарядно устройство.

Някои зарядни устройства спират да зареждат, когато загреят. Това се случва при имитиращите продукти. Не бива да се подценява трансформатора на електричество.

За да не се налага скоро време да търсим нова батерия, а за старата метод да рециклираме, то добре е още да знаем, че под 0°С температура батерията може да се запази по-добре. Колкото и абсурден и налудничав да е този факт, той помага.

Добре е по време експлоатацията на телефона да се знае и, че литиево-йонна или литиево-полимерна батерия има живот между 2-3 години. Така е и с батериите на телефони, също както батериите за лаптопи, работят на захранване от мрежата.

Добре е ползваните частици от мрежата на електричество да бъдат използвани при редуване на разреждане и зареждане в параметър от 20 до 90%, а не да се достигат максимумите 0-100%

В общи линии, за да не се стига скоро или преждевременно до рециклиране на батерии, то:

Не трябва да оставяме батерията да падне до спиране.

Трябва да се ползва оригинално зарядно за конкретната батерия, както и да се обръща внимание на подадения ток. Зарядното устройство за мобилния апарат не бива да е прекалено бързо. Не зареждайте без нужда батерията.