Имате стар автомобил|При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около… Ние ще купим Вашата стара кола|Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване. ДА! Ще купим Вашата стара кола|Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

Имате стар автомобил

При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около…

Ние ще купим Вашата стара кола

Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване.

ДА! Ще купим Вашата стара кола

Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

zakmetal-phone
Изкупуване на бусове и коли за скрап, имаме собствен транспорт за София и околностите. Плащане и на място. Свържи се с нас, моб.т.: 0877 595 300

Рециклиране на акумулатори от електромобили

Според едно от твърденията за поддържане живота на планетата ни, водещо място има електричеството. Околната среда се нуждае от все по-рационални мерки и намаляване на отделяните от човешка дейност вредни емисии. Това налага създаването на ново поколение леки коли – хибридни автомобили.

Известни още като електромобили автомобили те представляват превозни средства, на които се разчита за намаляване на изгорелите газове в големите градове, намаляване на времето за придвижване, транспортни функции за здравни заведения, транспорт и спортни терени, и двигатели с вътрешно горене. Някои научни статистики предполагат, че до 2020 година около процента от продадените нови автомобили ще бъдат електромобили и хибридни автомобили. % от транспортни средства ще са заместени с екологичният вариант.

 

Около темата за поддръжката и рециклиране акумулатори става все по-актуално. Любопитно е и по какво подобни автомобили ще налагат необходимост от предаването им на скрап за коли. Реално се оказва, че решаващи фактори ще са пробега и безопасната експлоатация.

Акумулаторни батерии в коли и другите подвижни машини все още са много тежки и скъпи. В тях е включена и цената за екологичното им рециклиране след това. Максималното използване на подобен автомобил в работно състояние има значение и за икономическата, от екологична гледна точка, а също и заради рециклирането им. Съществуват различни видове акумулаторни батерии и в зависимост от техните характеристики, експлоатационен режим и изваждане от употреба и рециклиране се определят и последващите процеси, при които колата за скрап преминава.

Съществуват и специално създадени работилници и заводи за поправка и замяна на едни части при подобен род коли – електромобили. Когато нещата са непоправими, а акумулатора е изживял живота си той бива предаван за рециклиране и скрап на коли, но на специализирани за целта места.

Сервизната поддръжка, разреждане, зареждане и т.н. включват и тествания. По време на тях специалиста може да каже, дали зарядната батерия може да бъде ползвана още или е настъпил момент, в който трябва да бъде изхвърлена на скрап и заменена с нова.

Съвременните електромобили имат вградени и изключително интелигентни устройства за зареждане, оптимизиране. Те представляват акумулаторна батерия. Една част от тях се подлагат на интензивно зареждане и презареждане. Внимание се обръща и на корпусите им, защото може да се стигне до експлозия.

Когато акумулатора бива рециклиран, той разпръсквайки химически агресивни вещества, които силно вредят на човешкото здраве. Ето, защо е така важно да бъдат продавани на специални места за изкупуване на скрап и преработка.