Имате стар автомобил|При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около… Ние ще купим Вашата стара кола|Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване. ДА! Ще купим Вашата стара кола|Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

Имате стар автомобил

При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около…

Ние ще купим Вашата стара кола

Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване.

ДА! Ще купим Вашата стара кола

Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

zakmetal-phone
Изкупуване на бусове и коли за скрап, имаме собствен транспорт за София и околностите. Плащане и на място. Свържи се с нас, моб.т.: 0877 595 300

Компостиране и рециклиране

Историята на компостирането започва години назад във времето. Като първи данни в писмена форма за този процес, съществува информация от 4500 години в селското стопанство на Месопотамия. Още по времето на гърци, египтяни и римляни компостирането било използвано чрез Библията, Корана и Талмуда. Археологически разкопки свидетелстват, че дори маите използвали компостирането 2000 г. преди нашата ера.

 

С отваряне на темата около скрап за коли и рециклиране на автомобилните части, се връщаме в годините, когато се зараждат първите преработващи форми, една от които компостиране. Днес методиката му далеч се разминавали с някогашните методи. Въпреки всичко не липсва и информация, че някои от първите химични процеси използвани отдавна заменя компоста. Данните са останали от времето на Втората световна война.

Органичната преработка днес не е свързана само с връщане към миналото, а далече по-развита съвременна наука. Всеки един химичен и микробиологичен процес, които протичат в компост, бива разглеждан до най-малка подробност. Това обяснява множество въпроси свързани и с настоящите познания от компста, че до скрап на метали.

За целенасочената подготовка на материала, за управление и регулиране на процесите е важна преди всичко посоката.

Тук се появява и въпроса около факторите оказващи силно влияние над процеса. С цел да бъде прецизно извършено компостирането, трите важни фактора са температура, влажност и кислород. Всеки от тях има конкретни изисквания за най-подходящи условия.

В естествена среда процесът по биоразграждане минава бавно, извършва се на повърхността, при обичайна температурата на околната среда. Само по себе си компостирането е начин за ускоряване на естествените процеси в условия, за които се знае, че са изкуствено създадени.

Подобно на компса, където за едни и други отпадъци, значение имат разграждащи и преработващите процеси, в рециклирането и скрапа на метали, отново съществена роля играде температурата. Тук обаче става дума за далеч по сложна процедура около оползотворяването на метала. За разлика от множеството органични и естествени вещества, при скрп на метали и рециклиране се използват и сложни технологии, а самите процеси биват извършвани при строги изисквания за защита на околната среда.