Имате стар автомобил|При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около… Ние ще купим Вашата стара кола|Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване. ДА! Ще купим Вашата стара кола|Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

Имате стар автомобил

При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около…

Ние ще купим Вашата стара кола

Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване.

ДА! Ще купим Вашата стара кола

Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

zakmetal-phone
Изкупуване на бусове и коли за скрап, имаме собствен транспорт за София и околностите. Плащане и на място. Свържи се с нас, моб.т.: 0877 595 300

Рециклиране на автомобилни гуми

Технологичният процес около рециклиране на автомобилни гуми се основава на механично раздробяване, смилане, сепариране, без да се налагат други методи и химични процеси, а това нарежда процеса сред екологично чистите. Предвид състава на автомобилни гуми това е от изключително значение за околната среда.

За изграждане на инсталация се предвижда изграждане на вентилационна система. Това е процеса по преработка на отделеният прах и текстил от автомобилните гуми.

 

Целият процес около преработване и рециклиране на стари гуми е свързан с три етапа. Първият започва с нарязването на гумата на две части, изваждане на стоманената тел от вътрешността й. Идеята заложена в първия етап е да се увеличи експлоатационният срок на шредера и да се извади максималният обем на стоманена тел. Последният участва в други скрап процедури, както се случва и при скрап на коли.

През втория етап разделената гума, тя бива раздробявана на парчета, чрез шредер. В третият етап е смилането на парчетата и разделяне на части (компоненти), в тях водещи са гума, текстил и желязо. Съдържанието на стомана преработената гума е равно на 0,05%.

Целият процес на скрап на автомобилни гуми е автоматизиран. Цялата линия е опростена и свързана с поредица от опростени модули, чиято цел е да минимизират вредят от старите автомобилни гуми и да донесат максимални ползи за бъдещи производства.

Съществуват и други видове на рециклиране на автомобили за скрап. Един от тях е директното изгаряне, който не се препоръчва, поради опасните емисии, които се отделят във въздуха докато трае. Трети такъв рециклиращ процес на автомобилни гуми е процес пиролиза. При него отново се стига до създаване на материали за други нужди. Най-общо по време на пиролизата се стига до разлагане на гумите под действие на високи температури. Процесът на преработка на автомобилните гуми протича в среда бедна на кислород и наподобява вакуум, и реактори. Най-използвани са тези с кипящ слой или неподвижен слой.

Изследванията показват, че процесът представлява и смес от гуми (20%) и масла (80%). По време на скрапа на автомобилни гуми, произлиза се използват малки количества енергия и те най-често са личната отделена по време на самия процес.