Имате стар автомобил|При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около… Ние ще купим Вашата стара кола|Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване. ДА! Ще купим Вашата стара кола|Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

Имате стар автомобил

При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около…

Ние ще купим Вашата стара кола

Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване.

ДА! Ще купим Вашата стара кола

Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

zakmetal-phone
Изкупуване на бусове и коли за скрап, имаме собствен транспорт за София и околностите. Плащане и на място. Свържи се с нас, моб.т.: 0877 595 300

Всичко за рециклирането на стари коли в няколко думи

Всяка година колите претърпели катастрофа на пътя биват рециклирани. От извлечените от тях железа и стомана се добиват нови метални плоскости, които влизат в повторна употреба за създаване на нови коли. Този процес се извършва на 100%, когато старите МПС – та са трайно и непоправимо увредени. Съществуват и други варианти, при които старта кола е частично подменяни с нови авточасти.

 

Някои от колите биват закарвани и до специални депа за скрап на коли. Има варианти, в които старите и неподвижни коли биват предавани на прекупвачи за скрап.

Преди самият процес по рециклиране от старият, нефункциониращ автомобил се изваждат всички части, които не съдържат метали. Такива са течности и горива, масла, седалки, стъкла от прозорците, люкове и т.н. Това подготвя колата за екологично преработване, където всяка част от автомобила бива раздробявана на машини наречени шредери. Огромните преси смачкват и натрошават колата до форма, която я прави лесна за преработване в пещта.

По данни около 60 % от тежестта на лек автомобил се дължи на стомана и желязо. Много от частите на старите коли биват използвани за добиване на желязо и стомана, които след рециклиране се връщат отново в производството. Около 25% от съдържанието на врати, корпус, капаци и багажник са метали, които се преработват наново.

Стоманеният скрап е важна съставка за създаването на нова стомана и за разлика от други материали, може да постави основите на нови уреди, кутии, строителни материали и цели автомобили. С това скрапа за нови автомобили става част от намаляването на метални отпадъци и щадене на природата.