Имате стар автомобил|При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около… Ние ще купим Вашата стара кола|Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване. ДА! Ще купим Вашата стара кола|Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

Имате стар автомобил

При предаване на нефункциониращият автомобил за скрап, всеки става част от процеса свързан с опазване на околната среда от материали, които не са разградими. С освобождаване на вашите пространства около…

Ние ще купим Вашата стара кола

Само с едно обаждане може да организирате всичко свързано със стария автомобил. В това число се включват дейности от изготвяне на необходими документи за отписване на МПС-то, през неговото извозване.

ДА! Ще купим Вашата стара кола

Предаването на коли за скрап става за кратко време, лесно и удобно, изцяло съобразено с ограниченото време на съвременния човек. За целта е достатъчно само да се свържете на посочени…

zakmetal-phone
Изкупуване на бусове и коли за скрап, имаме собствен транспорт за София и околностите. Плащане и на място. Свържи се с нас, моб.т.: 0877 595 300

Как става процесът по изкупуване на коли за скрап

Имате кола, която седи на алеята и вече не искате да използвате, може да искате да продадете колата за скрап метали, за да спечелите малко пари от нея. Това невинаги е толкова просто, колкото шофирането до депото за боклуци и получаване желаната сума. Затова може да се нуждаете от някои идеи как да организирате целия процес по изкупуване на коли.

Съществува един деликатен момент, в който може да участвате. Ето и някои съвети, как става процесът по изкупуване на коли:

Съвет 1 – Отстранете всичко излишно от автомобила:

Ако ще да продадете старата кола за скрап, ще е от полза, тя да бъде чиста, защото реално ви се плаща само метала. Това означава премахване на всички течности и проводници по нея. Най-лесно това ще стане, ако познавате някой, който може да направи това. Може да свалите седалките, радио, двигател, масло, кормилна част и почти всичко друго, което може да се сетите и от което да изкарате допълнителни пари, предавайки ги на части втора употреба. Повечето скрап места няма да приемат коли, които не са с отстранени неметални части и течности.

Съвет 2 – Погрижете се за частите, които продавате

Когато премахнете реалните части на колата, потърсете на кого да предадете за части втора употреба. Части като двигател, колела, трансмисия и спирачки могат да бъдат продавани като авточасти, вместо за метал. Така ще ви донесат допълнителни средства.

Съвет 3 – Разберете, каква е стойността на вашите допълнителни части

Трябва да разберете каква е стойността на колата скрап, така да получите най-добра сделка. Може да опитате с продажба онлайн. Също така може да се обадите в различни сметища, за да научите колко биха платили за тези части, които имате. Ако има много различни цени може да научите за различни оферти и други възможности.

Съвет 4 – Разберете къде се продават части

Ако имате много авто части от колата си, можете да ги продадете за добри пари. Например, може да продаде кола скрап или пуснете обява за вашите части на автоморга. Местните купувачи могат да видят това, което имате за продажба и сами да ви потърсят. Можете да се пазарите за продажбите и да направите много предложения от сделката. Ако имате добра идея за стойността на частите от котировките можете да спечелите на изгодната оферта.

Изкупуване на коли за скрап в София

Рециклирането на метали в цифри и факти показва все по-обнадеждаващи цифри. Домакинствата в Обединеното кралство, например произвеждат по 30,5 милиона тона отпадъци в 2003/04, от които 17% се събира за рециклиране. Тази цифра все още е доста ниска в сравнение с някои от съседните ни страни от ЕС, някои рециклиране над 50% от отпадъците. Все още голяма част от отпадъците, могат да се рециклират, без да се озовават в депа, които могат да се окажат вредни за околната среда.

Рециклирането е отличен начин за пестене на енергия и опазване на околната среда. Преди да разберете още за Изкупуване на коли за скрап за района на София, знаете ли, че:

1-а рециклирана тенекия ще спести достатъчно енергия за захранване на телевизия в продължение на 3 часа.

1-а рециклирана стъклена бутилка ще спестите достатъчно енергия за захранване на компютъра в продължение на 25 минути.

1-а рециклирана пластмасова бутилка ще спестите достатъчно енергия за захранването на 60-ватова крушка в продължение на 3 часа.

70% по-малко енергия е необходима за рециклиране на хартия, в сравнение, с която и да е друга суровина.

Други не по-малко интересни факти са:

До 60% от боклука, който се озовава в кофата за боклук може да се рециклира.

Всяка непреработена метална кутия, може да създаде енергия, съдържаща се в кофата за боклук, която всяка година може да захрани един телевизор за 5000 часа. Тогава как да помисли с рециклиране на един цял автомобил старо желязо?!

Най-голямото езеро в Англия може да се напълни с боклуци от Великобритания само за 8 месеца.

Като цяло, 16% от парите, които харчите за продукт плащате за опаковките, които в крайна сметка завършва като боклук.

Около 50% от отпадъците в средата на кофа за боклук могат да се компостират.

До 80% от превозните средства могат да се рециклира.

9 от 10 души ще рециклират повече, ако самият процес беше по-лесен.

Разберете и как може вид да допринесете тези цифри да се подобрят, ако потърсите изкупуване на коли за скрап за района на София.

Интегрирано управление на отпадъците

Текущата система за отпадъци и оползотворяване на ресурсите ни предоставят услуги от съществено значение за общността. Такива имат за цел да управляват потоците от отпадъци и материали. Устойчивостта води до цял процес последван от доставка на отпадъци и възстановяване на ресурси, планиране и програми за подпомагане на правителството за подобряване на обитаемостта, икономиката, обществото и околната среда.

Ключовото значение за развитието на интегрираната система е насочено към оползотворяване на отпадъците и ресурсите, както и цялостното развитие на  и осигуряване на подкрепа и ръководство за остатъците от оползотворяване на ресурсите.

Как рециклирането на коли помага на света

Рециклирането на коли по света:

Рециклирането на метални използва около 74 % по-малко енергия, отколкото са необходими за добива и направата на нова стомана. По данни от Агенцията за защита на околната среда тази процедура е далеч по-алтернативна и намира широко приложение в множество страни по света. Идеята е да спести, както природни ресурси, така и да подпомогне икономически индустрията.